Днес децата от град Левски оставиха своя отпечатък в изработването на картина по номера с образа на Васил Левски.

Днес децата от град Левски оставиха своя отпечатък в изработването на картина по номера с образа на Васил Левски. Това се случи в парковата зона до общината на града.

Инициативата е част от събитията, посветени на 15 години от създаването на СОНИК СТАРТ и отбелязване 150-та годишнина от гибелта на Апостола.

Портрета е част от серията „Бъдеще за миналото“ на тайнственият художник, познат с прозвището „Човекът без име“, който вярва, че в нестандартните подходи за създаването на съвременни портрети е скрит ключът към пробуждането на интереса към славната ни история. Затова създава картина, която всеки сам да нарисува независимо от уменията си по рисуване. Изработването на портрет на български герои е отговорна задача, която носи чувството на гордост, принос, стремеж и вяра в себе си.

По време на арт-ателието, бяха наградени деца, отличили се в конкурс за рисунка на Васил Левски, организиран от МКБППМН Левски и Община Левски.

Наградите – пет комплекта за рисуване по номера на портрет на Апостола са предоставени от „Човекът без име“ благодарение на хората в Пейтриън, които подкрепят създадения от него проект „Бъдеще за миналото“.

Инициативата бе осъществена със съдействието на НЧ „Георги Парцалев -1901“ гр. Левски, МКБППМН Левски, Община Левски и магазини „Абсолют +“, които предоставиха за малките художници вода и плодове.