ИНИЦИАТИВА ЛЕВСКИ

На 17.07.2023 г. от 9:30ч. на алеята до читалището СОНИК СТАРТ кани децата на град Левски да оставят своя отпечатък в изработването на картина по номера с образа на Васил Левски.

Инициативата е част от събитията, посветени на 15 години от създаването на СОНИК СТАРТ и отбелязване 150-та годишнина от гибелта на Апостола.

Портрета е част от серията „Бъдеще за миналото“ на тайнствения художник, познат с прозвището „Човекът без име“, който вярва, че в нестандартните подходи за създаването на съвременни портрети е скрит ключът към пробуждането на интереса към славната ни история. Затова създава картина, която всеки сам да нарисува независимо от уменията си по рисуване. Създаването на портрет на български герои е отговорна задача, която носи чувството на гордост, принос, стремеж и вяра в себе си.

По време на арт-ателието ще бъдат наградени деца, отличили се в конкурс за рисунка на Васил Левски. Наградите – пет комплекта за рисуване по номера на портрет на Апостола са предоставени от „Човекът без име“ благодарение на хората в Пейтриън, които подкрепят създадения от него проект „Бъдеще за миналото“.