ЧЕТЕНЕТО ПРОДЪЛЖАВА–„МОЯТА ЛЮБИМА ПРИКАЗКА“-ЦОП,ЦСРИ И ЦНСТ ЛЕВСКИ

През април,  месеца на книгата служителите на социалните услуги в град Левски реализираха инициативата Четенето продължава – „Моята любима приказка“, част от календара на Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ”.

Целта на инициативата е да насърчава и повишава грамотността и културата на децата и да провокира любопитството им.

Книгите съхраняват мъдростта от живота на народите от много векове. Те ни даряват с мъдър житейски опит, обогатяват представата ни за света, за природата и за хората. Четенето на книги е омагьосващо преживяване.

Децата имаха възможността да прочетат избрани от тях интересни моменти и епизоди от любими книги и да съпреживяват заедно с героите вълнуващи истории. Обсъждаха поведението на героите, съпоставяха се на тяхното място и продължаваха приключението.

Най-малките читатели представиха по забавен начин любимите героите от прочетени приказки. Обичащите да рисуват илюстрираха любими герои и моменти от прочетени произведения.

Пътешествието с книга в ръка е забавно преживяване което ни води в далечни светове  изпълнени със  загадъчни герои и невероятни истории.