ПРОЛЕТНИ ПРАЗНИЦИ

През м. април социалните услуги в град Левски, проведоха поредица от инициативи под надслов „Пролетни празници“, която е част от идеята за запознаване и съхраняване на празници и обичаи „По следите на традициите“.

На 12 април в сградата на ЦСРИ, екипите от центровете на Соник Старт, потребители и доброволци от трите социални услуги имаха възможността да се запознаят с традициите и обичаите на един от християнските празници „Цветница“. Включвайки се в пъстроцветната работилница за цветя, участниците показаха своя талант, въображение и креативност в изработката на пъстроцветните цветя. Изработените майсторски творения ще красят Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“, който Община Левски организира за поредна година.

На 23 април, вървейки смело по следите на традициите и в навечерието на най-големия Християнски празник – Великден, който носи посланието за силата на вярата и изпълва сърцата с душевен мир и човеколюбие екипите на трите социални услуги организираха „Великденско ателие“.

В празнична обстановка и приповдигнато настроение премина неусетно времето на потребители, гости и доброволци, боядисвайки яйца, оцветявайки великденски кошници и приготвяне на вкусни баници. Всички показаха и доказаха своя талант в изкуството и кулинарната кухня.

Участниците в ателието за пореден път имаха възможността да се докоснат до традициите и обичаите, спазвани от векове наред. Празникът завърши с изложба на изработените творения, с много усмивки, веселие и с пожелание за светли великденски празници.