ЧЕТИ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ!

На 23.10.2018г. екипът и доброволците на ЦОП и ЦСРИ – Левски взеха участие в Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката. Те станаха посланици на детското четене и посетиха учениците от местните училища. Под мотото:   „ЧЕТИ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ“

Доброволците прочетоха откъси от популярни произведения придружени с  подходящи илюстрации. Четенето на книги е прекрасно, омагьосващо и невероятно пътешествие. Пътешествие изпълнено с въодушевление и развиващо въображението. Докато детето слуша, то създава образи в съзнанието си и съпреживява случващото се в историята по свой собствен начин. В книгите е събрана мъдростта на вековете. Книгата е най-достъпния и лесен начин децата да разберат живота и как да се справят с него.

Децата се гмурнаха в приключенския свят с интересни ярки герои и техните истории. Съпреживяваха историите заедно с героите и участваха по забавен начин в техните приключения. Обсъдиха поведението на героите, поставиха се на тяхното място и споделиха как биха постъпили те. Малките любители на книжките взеха участие с прочит от избрани моменти от техни любими произведения. Смелите четци прочетоха скоропоговорки по най-бързия начин и повишиха настроението на публиката. Всичко това бе придружено  с много емоции и пъстри рисунки създадени от сръчните ръце на малките любознайковци.