ПЪРВА СРЕЩА ПО ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ КЪМ СОНИК СТАРТ 2018

В периода 27 – 28 март 2018г. в с. Кметовци, Община Габрово, се проведе първата по рода си Среща по тематични направления към СОНИК СТАРТ за 2018г. в направление “Управление на социални услуги”. Участие взеха специалистите от Дневен център за деца с увреждания – Карлово, Дневен център за стари хора – Драгоман, Център за социална рехабилитация и интеграция – Левски и Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания – Червен бряг.

Срещата по тематични направления се превърна в своеобразен тиймбилдинг, по време на който участниците имаха възможността да обогатят своите лични и професионални качества чрез различни преживявания. Специалистите от различните социалните услуги, част от семейството на СОНИК СТАРТ, „стопиха“ преградите, създадени от обичайната работна обстановка, чрез вдъхновяваща разходка из природата, позволяваща възможността да бъде докосната автентичната българска култура в с. Боженци. Формата на работа по време на двудневната среща беше емоционална и динамична, свързана с определени задачи без стереотипни решения, които могат да бъдат изпълнени само съвместно.

Една от главните цели на мероприятието бе да извади най-доброто от екипите на социалните услуги, за да се осигури развитие, положителна комуникация и способности за сътрудничество. Усвоеният по този начин опит, участниците успешно пренесоха в ежедневните си отношения, както и на работното място.