„ПРАЗНИК НА МНОГООБРАЗИЕТО“ В ЦСРИ – ЛЕВСКИ

На 12 май в Центъра за социална рехабилитация и интеграция гр. Левски се проведе съвместната инициатива на екипите на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ под надслов “Празник на многообразието“.

Празникът е част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ и се реализира с цел насърчаване на връзката между поколенията, толерантността в общуването, признаването на различията като богатство, както и подкрепа на традициите и културните ценности в обществото.

Участие в празника взеха децата от ДГ „Локомотив“, учениците от НУ „Христо Ботев, ОУ „Максим Горки, СУ „Крум Попов“ и певческа група към пенсионерския клуб в града. Множество гости се включиха в събитието, сред които служители на Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ Левски, родители, учители и жители на града.

Присъстващите на празника с много старание участваха в предложените разнообразни групови дейности като: изработване на колажи; съставяне на изречения от думи, посветени на приятелството; красиви послания; изящни арт изделия и други.

Прекрасни музикални изпълнения и рецитал изпълниха двора на Центъра. Участниците в инициативата си подадоха ръка, проявиха внимание, толерантност, взаимопомощ и взаимодействаха позитивно и активно помежду си.

„Празник на многообразието“ е един от призивите, напомняне за партньорството между малки и големи; значимостта на отзивчивостта и деликатността между хората; проявите на грижовност и съпричастност към другите, различни не само по възраст, но и със своето мнение, предпочитания, желания и мечти. Той е и доказателство за реалността на малките жестове, които градят големите промени.